Първоначално публикувано от Satanism
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
За колебаещите се, дали да си монтират ксенон ...
Collapse
X
-
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
-
Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщениеУбао де, ми ти кат си толкова отворен, как ще ни обясниш, че токова много водачи с абсолютно законните им фарове с хаогенни крушки си ни заслепяват доволно по пътищата......
Коли на които фаровете им осветяват добре пътя (с хаогени) определено дразнят околните водачи!!!!!
А такива дет ич ни ти пречат кат караш с/у тях............. вервай ми нищо не виждат!!!
Отворените са тези които с едно бързо движение си свалят фаровете при проверка, сами си регулират фаровете (на око)........
Ксенонова крушка като се сложи на фар проектиран за халогенна, няма как да не заслепява, дори и при лупа. На фара има означения..... тези неща показват фара за какво е направен.
На колегата Бобо ще кажа, че има доста автомобили с фабричен ксенон на рефлекторен фар. Рено Лагуна, Ланча Либра..........
http://www.youtube.com/watch?v=-EP9ESSwhPQ
За тези които не са гледали какво става на стенд след ксенон, ето тук може да видят.
http://www.youtube.com/watch?v=Y5n38wDe684
Comment
-
Първоначално публикувано от vladeto_ Покажи съобщениеLaguna след 2002 даже вътре в фара си пише XenonDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеЯ дай един модел кола със заводски ксенон без лупа ?156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
От новите Хонда Сивик също съм виждал с фабричен ксенон на рефлекторен фар и там пак си пише и на фара, че е ксенон.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеОт новите Хонда Сивик също съм виждал с фабричен ксенон на рефлекторен фар и там пак си пише и на фара, че е ксенон.156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
-
Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение156-ците преди фейса ги има с фабричен ксенон, но не знам дали са с лупи.Ако са с лупи би трябвало да има секънд хенд фабрични фарове за тях.Ако са с рефлектори и те влизат в по-горната графа.156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеЯ дай един модел кола със заводски ксенон без лупа ?
Вероятно има още, аз за тези се сещам.Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
И първите nissan qashqai ако не бъркам бяха с ксенон в рефлектор.
Това , че производителят слага ксенон без прожектор не означава че е правилно ! Въобще грозна гледка - все едно голф 3ка с 8000к ксенон.
Доказателство , че производителите правят грешки са всекидневните новини за това кой производител колко коли е изтеглил по някаква причина. Последното беше за порше кайен на които им изпадали фаровете ...
Знам че "чукча писател , чукча не читател" но ако някой все пак прочете ще е добре.
За много силна светлина като от ксенон крушка е нужен прожектор. Който още не е разбрал , това е система от малък рефлектор , затвор и лупа ( и разни други но тези 3те са основни ). Разликата в прожекторите за ксенон е предимно във формата на затвора. Целта на ксенон прожектора е да направи много рязка граница между светла и тъмна зона пред вас, и по този начин да не заслепява насрещно движещите се коли. Това не може да се постигне с рефлектор , а напъните за същото могат да доведат само до осиране...
Системата за автоматично регулиране на нивото е много добре замислена ... но не и за България. По нашите прави пътища БЕЗ "вълнички" и БЕЗ нито една дупка ... просто няма толкова бързо работещи електромотори за фаровете за могат да правят по няколко настройки в секунда.
Дори колата ти да е нова от магазина и с такава система , пак ще заслепяваш, поради перфектната инфраструктура.
Сега за умивателите на фаровете. Хубаво е да ги има . Още по-хубаво е да ги ползват , но моите наблюдения са други.
Сега или пестят от течност за чистачки или просто са си мърльовци.
Моля всички колеги със и без пръскалки , с ксенон и без - мийте си фаровете по-често, както аз си мия моите. Мърсотията разсейва светлината и заслепява !
И имайте малко уважение към другите - като слагате ксенон то поне да е по-малкото зло - с прожектор.
А тези , който ми твърдят че това е изменение по конструкцията на колата: ами гуми с различна шарка от тази на производителя също са изменение по конструкцията , защото с другата шарка може да спира по-лошо ..., дори теловете им вътре са по-различни от оригиналните, твърд, мек борд , ами ако мекият борд е опасен ? Производителят ако ти е сложил метални джанти а ти смениш с алуминиеви . Или ти е сложил алуминиеви а ти сложиш сплав с магнезий ? Е да но пак е кръгла джантата нали ? Същото е и с фаровете - важното е да не се променя функцията и светлината да е добре насочена - да не свети по клоните на дърветата, а вече как се постига какво значение има ?...
Comment
Comment